Universitatea Maritimă Constanța

Membru fondator

Încă de la înființarea sa în 1990, Universitatea Maritimă din Constanța și-a luat angajamentul de a-și actualiza permanent oferta educațională, pentru a răspunde nevoilor în schimbare ale industriei globale. Astăzi, universitatea noastră se remarcă drept una dintre instituțiile de învățământ superior românești cel mai strâns legate de realitatea economică.

Universitatea Maritimă Constanța (CMU) este o instituție de învățământ superior preeminentă în domeniul maritim. Universitatea a fost înființată în 1990 și a fost acreditată de Ministerul Educației Naționale (MEN), Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) și de Autoritatea Navală Română.

CMU a fost, de asemenea, auditat de agenții internaționale, cum ar fi Bureau Veritas Quality International și Agenția Europeană pentru Siguranță Maritimă (EMSA).

Din 2015, Centrul Maritim al Japoniei a recunoscut CMU ca instituție certificată în cadrul Sistemului de recunoaștere pentru instituțiile MET.

În universitatea noastră, derulăm programe academice pentru toate cele 3 cicluri și anume

1st BOLOGNA ACADEMIC CYCLE: STUDII DE BACALAUREAT

11 programe de studii acreditate

3 specializări pentru studii maritime tradiţionale

3 specializări în domenii legate de transport maritim

2nd BOLOGNA ACADEMIC CYCLE: STUDII DE MASTER

16 programe acreditate

3rd BOLOGNA ACADEMIC CYCLE: DOCTORAT

Studii Doctorale în Inginerie Mecanică

În urma acestei recunoașteri, absolvenții CMU se pot alătura flotei japoneze fără a fi supuși unor teste și recunoașteri suplimentare.

Universitatea a finalizat procesul de acreditare a Centrului său de pregătire pentru poziționare dinamică în cooperare cu Institutul Nautic. Acreditarea a fost obținută din septembrie 2015. Ca atare, CMU oferă, de asemenea, cursuri de formare DP părților interesate din industriile offshore.

Programele de studiu ale CMU sunt orientate către industria maritimă internațională, fiind menite să pregătească personal extrem de calificat, capabil să facă față competiției acerbe care definește acest domeniu supra-reglementat. Absolvenții noștri sunt angajați la bordul navelor comerciale, ca parte a echipajelor multiculturale.

Fidelă vocației sale internaționale, Universitatea Maritimă din Constanța a încheiat peste 20 de parteneriate cu instituții maritime din întreaga lume, care au fost menite să exploreze și să promoveze cooperarea în domeniile predării și cercetării, să favorizeze schimburile de personal și formarea continuă în domenii de interes comun și să lărgi experiența facultăților și studenților fiecărei părți, oferindu-le oportunități de înțelegere culturală sporită.

Calitatea de membru al CMU la organizații internaționale de renume se concentrează pe îmbunătățirea pregătirii teoretice și practice a viitorului personal navigant, prin împărtășirea concepției că educația și formarea eficientă în sectorul maritim derivă din rigoarea științifică și academică și dezvoltarea unei legături clare între abilitățile practice, management tehnici și accent pe calitate.

În comunitatea locală, CMU reprezintă o sursă de forță de muncă de înaltă calificare și un partener capabil pentru desfășurarea activităților legate de cercetare științifică sau analize tehnico-economice.

Site oficial:

www.cmu-edu.eu